Skip to main content

imdb    logo itunes  logo spotify   soundcloud

jeroen@jeroengoeijers.nl – 2e Oosterparkstraat 224 – Amsterdam – +31 (0) 654786610

Vergeef me mijn schulden 2017

Vergeef me mijn schulden
"U moet het zo zien", zegt de rechter tegen een mevrouw voor de Haagse rechtbank, "U bent eigenlijk failliet. De schuldsanering kan u helpen om een streep te zetten door de schuldenlast. U krijgt de mogelijkheid uzelf te helpen".
 
Wie in Nederland met grote schulden zitt, heeft de kans om toegelaten te worden tot de wettelijke schuldsanering. Dat betekent drie jaar van een minimum leven en aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Daarna hoeven de resterende schulden, hoe hoog die ook zijn, niet meer betaald te worden. Voor KRO-NCRV 2Doc: Vergeef me mijn schulden filmde regisseur Ingeborg Jansen in de rechtbank van Den Haag bij zittingen waar rechters toetsen of mensen in aanmerking komen voor deze schuldsanering.
 
Zonder voorbehoud vertellen de aanvragers hoe de schulden zijn ontstaan. Niet zelden na het verliezen van een baan, na een echtscheiding of door een verslaving. Veel mensen raken het overzicht kwijt en dan gaat het van kwaad tot erger en lijkt de situatie uitzichtloos. De rechter moet beoordelen of mensen de schulden 'te goeder trouw' hebben gemaakt en in staat zijn hun verantwoordelijkheid te nemen.
 
Vergeef me mijn schulden laat de harde werkelijkheid van de schuldenproblematiek zien. Schuldenaren die ten einde raad zijn en zich vastklampen aan deze laatste strohalm. En rechters die een ingewikkelde afwegingen moeten maken. Heeft iemand recht op een schone lei en een nieuwe kans?
 
Vergeef me mijn schulden is geregisseerd door Ingeborg Jansen en geproduceerd door Een van de Jongens, in samenwerking met KRO-NCRV. De documentaire is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het CoBO
 
  • Director: Ingeborg Jansen
  • Music: Jeroen Goeijers
  • Producer: Een van de jongens
  • Broadcaster: KRO NCRV
  • Genre: Documentary
 watch the movie