Skip to main content

imdb    logo itunes  logo spotify   soundcloud

jeroen@jeroengoeijers.nl – 2e Oosterparkstraat 224 – Amsterdam – +31 (0) 654786610

Marnixstraat 117 2017

Zaterdagochtend 17 januari 2015. Voor de bewoners van Marnixstraat 117 in Amsterdam lijkt het een weekend als alle andere te gaan worden. Maar plotseling slaan de vlammen om hen heen en kunnen ze door de rook nauwelijks meer ademhalen. Brand!

Op dezelfde zaterdagochtend gaat in de brandweerkazerne Hendrik in Amsterdam-West het alarm af voor een melding van een woningbrand om de hoek. Wat een routineklus lijkt, ontvouwt zich tot een drama met een enorme impact, waarbij een van de brandweermannen bijna het leven laat.

Twee werelden komen samen in KRO-NCRV 2Doc: Marnixstraat 117. We zien de brand door de ogen van de bewoners en door die van de brandweerlieden.

De documentaire is een meeslepende reconstructie met de originele audio-opnames van de 112 meldkamer en het portofoonverkeer van de brandweer. Regisseur Marieke Slinkert gaat samen met brandweermannen en bewoners tot in detail terug naar het moment op die ‘gewone’ zaterdag in januari, waarop het leven van betrokkenen voorgoed veranderde.

Marnixstraat 117 is een film over de onvoorspelbaarheid van het leven, over bezit en verlies, over trauma en angst en over het kwijt raken van het vertrouwen in je vak en in het leven. En over de enorme veerkracht van mensen om na zo'n drama het leven weer op te pakken.

  • Director: Marieke Slinkert
  • Music: Jeroen Goeijers
  • Sound design: Jeroen Goeijers
  • Broadcaster: KRO NCRV
  • Genre: Documentary
 watch the movie